Stempelkaffe brygget med lysristede bønner fra Tanzania og mellemristede bønner fra Colombia, serveret i en elegant stempelkande.

Hvordan laver man stempelkaffe?

Udgivet af COPENHAGEN COFFEE DEALERS on

Stempelkaffe: Den ultimative guide til perfekt brygning

For alle kaffeelskere er stempelkaffe en velkendt og elsket brygningsmetode. Denne dybdegående guide vil give dig indblik i alle aspekter af at lave den perfekte stempelkaffe derhjemme.

Hvad er stempelkaffe?

Stempelkaffe, også kendt som "French press" eller "cafetiere," er en metode til at brygge kaffe, der giver en intens og fyldig smagsoplevelse. Det er en iblødsætningsmetode, hvor malede kaffebønner nedsænkes i varmt vand og derefter adskilles fra kaffen ved hjælp af et stempel med et filter.

Valg af kaffebønner og maling

For at opnå den bedste stempelkaffe skal du starte med kvalitets kaffebønner. Friskristede bønner er ideelle, da de bevarer deres smag og aroma bedst. Det er også vigtigt at male kaffebønnerne korrekt. Til stempelkaffe anbefales en grovmalet kaffe. En tommelfingerregel er at bruge cirka 1 teskefuld grovmalede bønner pr. kop, svarende til 4-5 gram.

Vandtemperatur og iblødsætning

Opvarm vandet til en temperatur mellem 93-96 grader Celsius. Den rette vandtemperatur er afgørende for at ekstrahere de ønskede smagsstoffer fra kaffen. Lad det kogende vand hvile i 2 minutter, inden du hælder det over de grovmalede bønner i stempelkanden.

Efter tilsætning af det varme vand, omrør kaffen grundigt med en ske. Dette sikrer, at smagsstofferne fordeles jævnt, da de æteriske olier kan flyde til overfladen.

Brygningstid og presning

Lad kaffen stå i cirka 4 minutter, så smagene kan udvikle sig fuldt ud. Derefter skal du langsomt presse stempeltoppen ned for at adskille kaffegrumset fra den bryggede kaffe. Dette trin er afgørende for at opnå den rette konsistens og smag.

Servering og nydelse

Stempelkaffe er kendt for sin fyldige og aromatiske smag. Nyd din nybryggede stempelkaffe med det samme. Vær opmærksom på, at det er bedst at drikke stempelkaffe inden for 20 minutter efter brygning for at bevare den optimale smagsoplevelse.

Vælg den rigtige kaffe til stempelkaffe

For at tage din stempelkaffe oplevelse til det næste niveau, anbefaler vi vores lysristede kaffe fra Tanzania. Denne kaffe er nøje udvalgt og ristet til perfektion, hvilket gør den ideel til stempelkande brygning. Derudover har vi samlet vores 2 favoritter i én smagspakke bestående af vores lysristet fra Tanzania og vores mellemristet fra Colombia. Her får du to ideelle kaffer som både indeholder det lyse og frugtige samtidig med du også oplever en dybere og rundere smag. 

Nu har du en omfattende guide til at brygge den perfekte stempelkaffe derhjemme. Uanset om du er en kaffeentusiast eller bare nyder en god kop kaffe, vil denne brygningsmetode helt sikkert imponere dine smagsløg. Gør din kaffeoplevelse ekstraordinær med stempelkaffe fra vores eget kafferisteri.

Nyere post →

Bryggeguides

RSS
En kop friskbrygget kaffe ved siden af en Aeropress, der illustrerer sundere kaffebrygningsmetoder som pour over, filterkaffe, og cold brew.

Sundeste kaffebrygning: En guide til at få mest muligt ud af din kaffe

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Kaffe er en elsket drik for mange, men vidste du, at den måde, du brygger din kaffe på, kan påvirke dens sundhedsmæssige fordele? I denne...

Læs mere
En kop friskbrygget kaffe lavet på en kaffemaskine ved siden af en pose mellemristede kaffebønner fra Colombia, som er ideelle til kaffemaskiner.

Hvordan laver man kaffe på kaffemaskine?

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

At lave kaffe på en kaffemaskine er en af de mest populære måder at brygge kaffe på, både hjemme og på arbejdet. Men for at...

Læs mere

Friskristet kaffe

 
500g mørkristet kaffe fra Brasilien, ideel for kaffeelskere, der søger en dyb og intens smagsoplevelse
nyhed
 
500g eksklusiv lysristet kaffe fra Tanzania, ideel for dem, der elsker en mild og aromatisk kaffeoplevelse
stempelkaffe
 
500g abonnementspakke af friskristet colombiansk kaffe, ideel til kaffeelskere der værdsætter dybde og kompleksitet
bestseller
 
500g friskristede espresso bønner fra Rwanda, ideelle til at skabe en rig og smagfuld espresso
Spar 18%