Iced Americano lavet med friskristede bønner fra Brasilien, serveret med isterninger i et glas.

Iced Americano: Sådan laver du den perfekte Iced Americano derhjemme

Udgivet af COPENHAGEN COFFEE DEALERS on

Iced Americano er en forfriskende og lækker måde at nyde kaffe på, især på varme dage. Denne kolde kaffedrik kombinerer intensiteten af espresso med forfriskningen fra is og koldt vand. I denne guide vil vi tage dig igennem, hvordan du laver den perfekte Iced Americano derhjemme, og hvilke kaffebønner der er bedst til denne bryggemetode.

Hvad er en Iced Americano?

En Iced Americano er en simpel, men smagfuld kaffedrik lavet ved at hælde koldt vand over is og espresso. Resultatet er en kølig, opkvikkende drik, der bevarer espressoens dybe smagsnoter, men med en lettere krop og en forfriskende finish.

Ingredienser til Iced Americano

For at lave en perfekt Iced Americano, skal du bruge følgende ingredienser:

 • 2 shots espresso (ca. 60 ml)
 • 240 ml koldt vand
 • Isterninger

Anbefalede kaffebønner til Iced Americano

For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi vores mørkristede kaffe fra Brasilien. Denne kaffe har en fyldig og intens smag med dybe chokoladenoter, der passer perfekt til en Iced Americano. Alternativt kan du også prøve vores mellemristede kaffe fra Colombia for en balanceret og kompleks smag.

Trin-for-trin guide til Iced Americano

 1. Bryg espressoen: Brug din espressomaskine til at brygge 2 shots espresso (ca. 60 ml). Hvis du ikke har en espressomaskine, kan du bruge en stærk kaffe som erstatning.
 2. Forbered glasset: Fyld et glas med isterninger. Mængden af is afhænger af din præference, men vi anbefaler at fylde glasset 3/4 op.
 3. Hæld koldt vand over isen: Tilsæt 240 ml koldt vand til glasset med isterninger. Dette køler vandet hurtigt og giver en god balance mellem espresso og vand.
 4. Tilsæt espresso: Hæld de friskbryggede espressoshots over isen og det kolde vand. Rør forsigtigt for at blande ingredienserne godt sammen.
 5. Server og nyd: Din Iced Americano er nu klar til at blive nydt. Du kan justere mængden af vand og is efter din smag.

Tips til den perfekte Iced Americano

 1. Brug friskristede bønner: Friskristede kaffebønner giver den bedste smag. Vores mørkristede kaffe fra Brasilien og mellemristede kaffe fra Colombia er ideelle valg.
 2. Eksperimenter med vandforholdet: Juster mængden af koldt vand for at finde den perfekte balance mellem styrke og forfriskning.
 3. Tilsæt sirup eller mælk: Hvis du vil tilføje lidt sødme eller cremethed, kan du tilsætte lidt sirup eller mælk efter smag.

Tilmeld dig vores kaffeabonnement

For altid at have friskristet kaffe til dine Iced Americanos, kan du tilmelde dig vores kaffeabonnement. Modtag en ny pose kaffe hver 14. eller 28. dag, afhængigt af dit forbrug. Du kan sætte abonnementet på pause, skifte kaffevariant og nyde fleksibiliteten uden bindingsperiode.

En Iced Americano er en fantastisk måde at nyde kaffe på i varmen. Med vores nøje udvalgte kaffebønner og denne enkle opskrift kan du lave den perfekte Iced Americano derhjemme. Tilmeld dig vores kaffeabonnement for altid at have friskristet kaffe ved hånden og nyd en forfriskende Iced Americano, når du har lyst.

← Ældre post Nyere post →

Bryggeguides

RSS
En kop friskbrygget kaffe ved siden af en Aeropress, der illustrerer sundere kaffebrygningsmetoder som pour over, filterkaffe, og cold brew.

Sundeste kaffebrygning: En guide til at få mest muligt ud af din kaffe

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Kaffe er en elsket drik for mange, men vidste du, at den måde, du brygger din kaffe på, kan påvirke dens sundhedsmæssige fordele? I denne...

Læs mere
En kop friskbrygget kaffe lavet på en kaffemaskine ved siden af en pose mellemristede kaffebønner fra Colombia, som er ideelle til kaffemaskiner.

Hvordan laver man kaffe på kaffemaskine?

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

At lave kaffe på en kaffemaskine er en af de mest populære måder at brygge kaffe på, både hjemme og på arbejdet. Men for at...

Læs mere

Friskristet kaffe

 
500g mørkristet kaffe fra Brasilien, ideel for kaffeelskere, der søger en dyb og intens smagsoplevelse
nyhed
 
500g eksklusiv lysristet kaffe fra Tanzania, ideel for dem, der elsker en mild og aromatisk kaffeoplevelse
stempelkaffe
 
500g abonnementspakke af friskristet colombiansk kaffe, ideel til kaffeelskere der værdsætter dybde og kompleksitet
bestseller
 
500g friskristede espresso bønner fra Rwanda, ideelle til at skabe en rig og smagfuld espresso
Spar 18%