Italiensk kaffe: Traditionel espresso serveret i en lille kop, med friskristede bønner fra Colombia og Brasilien, og en guide til de fem M'er.

Italiensk kaffe: En guide til traditionelle italienske kaffedrikke og de fem M'er

Udgivet af COPENHAGEN COFFEE DEALERS on

Italien er kendt for sin rige kaffekultur og traditioner, der har inspireret kaffedrikkere verden over. Italiensk kaffe er ikke bare en drik, men en oplevelse, der kombinerer smag, teknik og kultur. I denne guide vil vi udforske de mest populære italienske kaffedrikke, deres historie og hvordan du kan lave dem derhjemme. Vi vil også dykke ned i de fem M'er, der er essentielle for at mestre italiensk kaffe: Miscela, Macinadosatore, Macchina espresso, Mano dell’operatore, og Manutenzione.

De mest populære italienske kaffedrikke

Espresso

Espresso er hjertet i italiensk kaffekultur. Denne lille, intense kaffedrik brygges ved at presse varmt vand gennem fintmalet kaffe under højt tryk. Espressomaskiner er essentielle for at lave den perfekte espresso.

 • Ingredienser: 7-9 gram fintmalet kaffe pr. 25-30 ml vand
 • Bryggetid: 25-30 sekunder
 • Servering: I små espressokopper

Cappuccino

Cappuccino er en populær morgenkaffedrik i Italien, bestående af lige dele espresso, dampet mælk og mælkeskum. Den serveres typisk i en stor kop og nydes ofte sammen med en croissant.

 • Ingredienser: 1 shot espresso, 120 ml dampet mælk, 120 ml mælkeskum
 • Servering: I en stor kop, drysset med kakaopulver

Latte Macchiato

Latte macchiato betyder "plettet mælk" på italiensk. Denne drik består af dampet mælk, hvorpå der hældes et skud espresso, hvilket skaber en smuk, lagdelt effekt.

 • Ingredienser: 1 shot espresso, 240 ml dampet mælk
 • Servering: I et højt glas

Caffè Macchiato

Caffè macchiato er en espresso "plettet" med en lille mængde mælkeskum. Det er en enkel og stærk kaffedrik, perfekt til en hurtig opkvikker.

 • Ingredienser: 1 shot espresso, en skefuld mælkeskum
 • Servering: I en espressokop

Caffè Americano

Caffè Americano er en espresso fortyndet med varmt vand. Resultatet er en kaffe, der minder mere om den traditionelle filterkaffe, men med en rigere smag.

 • Ingredienser: 1 shot espresso, 120 ml varmt vand
 • Servering: I en stor kop

De fem M'er i italiensk kaffe

For at opnå den perfekte italienske kaffe skal man mestre de fem M'er: Miscela, Macinadosatore, Macchina espresso, Mano dell’operatore, og Manutenzione.

1. Miscela (Blandingen)

Dette refererer til kaffeblandingen. Kvaliteten og typen af kaffebønner, samt ristningen, spiller en afgørende rolle i smagen. Vi anbefaler vores mellemristede kaffe fra Colombia og mørkristede kaffe fra Brasilien for autentiske smagsoplevelser.

2. Macinadosatore (Kværnen)

En præcis kværn er nødvendig for at opnå den rette malingsgrad, der passer til espressomaskinen. En god burr grinder sikrer en jævn malingsgrad, hvilket er essentielt for en god ekstraktion.

3. Macchina espresso (Espressomaskinen)

En høj kvalitets espressomaskine er afgørende for at lave perfekt espresso. Den skal kunne opretholde den rette temperatur og tryk for at ekstrahere smagen fra kaffen.

4. Mano dell’operatore (Baristaens hånd)

Baristaens færdigheder er lige så vigtige som udstyret. Teknikken i at tampe kaffen korrekt, hælde vandet jævnt og præcist, samt skumme mælken perfekt, er afgørende for det endelige resultat.

5. Manutenzione (Vedligeholdelse)

Regelmæssig vedligeholdelse af udstyret sikrer, at espressomaskinen og kværnen fungerer optimalt. Rengøring af maskinen og kværnen forhindrer ophobning af kaffeolier og partikler, som kan påvirke smagen negativt.

Hvordan laver du italiensk kaffe derhjemme?

Udstyr

 • Espressomaskine: For at lave den perfekte espresso.
 • Mælkeskummer: Til at dampe mælk og lave mælkeskum.
 • Kaffekværn: For at male bønnerne til den rette konsistens.

Trin-for-trin guide til espresso

 1. Mal kaffen: Brug en kaffekværn til at male bønnerne til en fin konsistens.
 2. Fyld portafilteret: Tilsæt 7-9 gram malet kaffe i portafilteret.
 3. Tamp kaffen: Brug en tamper til at presse kaffen jævnt og fast.
 4. Bryg espressoen: Sæt portafilteret i espressomaskinen og bryg i 25-30 sekunder.
 5. Server: Hæld espressoen i en lille kop og nyd.

Tilmeld dig vores kaffeabonnement

For altid at have friskristet kaffe til dine italienske kaffedrikke, kan du tilmelde dig vores kaffeabonnement. Modtag en ny pose kaffe hver 14. eller 28. dag, afhængigt af dit forbrug. Du kan sætte abonnementet på pause, skifte kaffevariant og nyde fleksibiliteten uden bindingsperiode. Vi sender kaffen senest 24 timer efter ristning for maksimal friskhed.

Italiensk kaffe er en kunstform, der kræver de rette ingredienser og teknikker. Ved at mestre de fem M'er og bruge vores mellemristede kaffe fra Colombia og mørkristede kaffe fra Brasilien, kan du nyde autentiske italienske kaffedrikke derhjemme. Tilmeld dig vores kaffeabonnement for altid at have friskristet kaffe ved hånden.

← Ældre post Nyere post →

Bryggeguides

RSS
En kop friskbrygget kaffe ved siden af en Aeropress, der illustrerer sundere kaffebrygningsmetoder som pour over, filterkaffe, og cold brew.

Sundeste kaffebrygning: En guide til at få mest muligt ud af din kaffe

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Kaffe er en elsket drik for mange, men vidste du, at den måde, du brygger din kaffe på, kan påvirke dens sundhedsmæssige fordele? I denne...

Læs mere
En kop friskbrygget kaffe lavet på en kaffemaskine ved siden af en pose mellemristede kaffebønner fra Colombia, som er ideelle til kaffemaskiner.

Hvordan laver man kaffe på kaffemaskine?

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

At lave kaffe på en kaffemaskine er en af de mest populære måder at brygge kaffe på, både hjemme og på arbejdet. Men for at...

Læs mere

Friskristet kaffe

 
500g mørkristet kaffe fra Brasilien, ideel for kaffeelskere, der søger en dyb og intens smagsoplevelse
nyhed
 
500g eksklusiv lysristet kaffe fra Tanzania, ideel for dem, der elsker en mild og aromatisk kaffeoplevelse
stempelkaffe
 
500g abonnementspakke af friskristet colombiansk kaffe, ideel til kaffeelskere der værdsætter dybde og kompleksitet
bestseller
 
500g friskristede espresso bønner fra Rwanda, ideelle til at skabe en rig og smagfuld espresso
Spar 18%