Latte opskrift: En lækker latte lavet med mellemristede bønner fra Colombia, dampet mælk og et tyndt lag skum på toppen.

Latte opskrift: Sådan laver du den perfekte latte derhjemme

Udgivet af COPENHAGEN COFFEE DEALERS on

En latte er en klassisk kaffedrik, der kombinerer espresso og dampet mælk til en cremet og fyldig smagsoplevelse. Denne guide vil tage dig gennem hvert trin for at lave den perfekte latte derhjemme, så du kan nyde en café-kvalitetsdrik uden at forlade dit køkken.

Hvad er en latte?

En latte, også kendt som caffè latte, er en italiensk kaffedrik, der består af espresso og en stor mængde dampet mælk, toppet med et tyndt lag mælkeskum. Den er kendt for sin bløde og cremede konsistens, som gør den populær blandt kaffeelskere verden over.

Ingredienser til latte

 • Espresso: 1-2 shots (30-60 ml)
 • Mælk: 240 ml (helst fuldfed mælk for bedste skum)
 • Evt. sukker eller sirup: Efter smag
 • Valgfrit: Kanel, kakao eller vanilje til pynt

Anbefalede kaffevariant til latte

For en ekstraordinær latte oplevelse anbefaler vi vores mellemristede kaffe fra Colombia. Denne variant har en balanceret smag med noter af mandler og bær, hvilket gør den ideel til espressobaserede drikke som latte.

Udstyr

 • Espressomaskine: For at brygge espresso.
 • Dampstav: Til at dampe mælken.
 • Mælkekande: Til at skumme mælken.
 • Termometer: Valgfrit, men nyttigt til at måle mælkens temperatur.

Trin-for-trin opskrift på latte

 1. Bryg espresso: Start med at brygge 1-2 shots espresso ved hjælp af en espressomaskine. Brug friskmalede bønner for den bedste smag.
 2. Damp mælken: Hæld mælken i en mælkekande og damp den med dampstaven. Hold dampstaven lige under overfladen for at skabe skum. Ideel temperatur for mælk er omkring 65°C.
 3. Hæld mælken: Hæld den dampede mælk forsigtigt over espressoen, mens du holder tilbage på skummet med en ske. Når koppen er næsten fuld, tilsæt et lag skum på toppen.
 4. Pynt og smag: Drys evt. kanel, kakao eller vanilje på toppen for ekstra smag og nydelse. Tilsæt sukker eller sirup efter smag.

Tips til den bedste latte

 1. Brug frisk kaffe: Friskristede kaffebønner giver den bedste smag. Vores mellemristede kaffe fra Colombia er perfekt til formålet.
 2. Rens udstyret: Sørg for at rense din espressomaskine og dampstav efter hver brug for at undgå ophobning af mælk og kaffeolier.
 3. Eksperimenter med mælketyper: Prøv forskellige typer mælk, såsom sojamælk, mandelmælk eller havremælk, for at finde din foretrukne smagsprofil og skumkonsistens.

Latte variationer

 • Vanilje latte: Tilsæt vaniljesirup til din latte for en sød og aromatisk smag.
 • Karamel latte: Tilsæt karamel sirup og pynt med karamel drizzle for en rig og sød oplevelse.
 • Chai latte: Brug chai te koncentrat i stedet for espresso for en krydret og varmende drik.

Fordele ved at lave latte derhjemme

 • Kontrol over smag: Du kan justere styrken af din kaffe, mængden af mælk og typen af mælk efter dine præferencer.
 • Økonomisk: At lave latte derhjemme kan spare dig penge sammenlignet med at købe fra en café.
 • Tilpasning: Du kan tilføje forskellige smagsgivere som vanilje, karamel eller chokolade for at skabe din egen unikke latte.

At lave latte derhjemme er både sjovt og tilfredsstillende. Med denne guide kan du nemt lave en lækker latte, der rivaliserer med caféstandarder. Brug vores mellemristede kaffe fra Colombia for den bedste smagsoplevelse, og eksperimenter med forskellige mælketyper og smagsgivere for at finde din perfekte kop.

← Ældre post Nyere post →

Bryggeguides

RSS
En kop friskbrygget kaffe ved siden af en Aeropress, der illustrerer sundere kaffebrygningsmetoder som pour over, filterkaffe, og cold brew.

Sundeste kaffebrygning: En guide til at få mest muligt ud af din kaffe

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Kaffe er en elsket drik for mange, men vidste du, at den måde, du brygger din kaffe på, kan påvirke dens sundhedsmæssige fordele? I denne...

Læs mere
En kop friskbrygget kaffe lavet på en kaffemaskine ved siden af en pose mellemristede kaffebønner fra Colombia, som er ideelle til kaffemaskiner.

Hvordan laver man kaffe på kaffemaskine?

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

At lave kaffe på en kaffemaskine er en af de mest populære måder at brygge kaffe på, både hjemme og på arbejdet. Men for at...

Læs mere

Friskristet kaffe

 
500g mørkristet kaffe fra Brasilien, ideel for kaffeelskere, der søger en dyb og intens smagsoplevelse
nyhed
 
500g eksklusiv lysristet kaffe fra Tanzania, ideel for dem, der elsker en mild og aromatisk kaffeoplevelse
stempelkaffe
 
500g abonnementspakke af friskristet colombiansk kaffe, ideel til kaffeelskere der værdsætter dybde og kompleksitet
bestseller
 
500g friskristede espresso bønner fra Rwanda, ideelle til at skabe en rig og smagfuld espresso
Spar 18%