Håndbrygget pour over kaffe lavet med lysristede bønner fra Tanzania, brygget i en pour over kande med præcis hældeteknik.

Pour over kaffe: Din guide til perfekt håndbrygget kaffe

Udgivet af COPENHAGEN COFFEE DEALERS on

Pour over kaffe er en af de mest populære og traditionelle metoder til at brygge kaffe. Denne bryggemetode fremhæver kaffens naturlige smagsnoter og aromaer, hvilket giver en ren og balanceret kop kaffe. I denne guide vil vi tage dig gennem trinene til at lave den perfekte pour over kaffe derhjemme.

Hvad er pour over kaffe?

Pour over kaffe er en manuel bryggemetode, hvor varmt vand hældes langsomt over malet kaffe i et filter. Denne metode giver bryggeren fuld kontrol over brygningsprocessen, hvilket resulterer i en kop kaffe, der er rig på smag og aroma. Pour over kaffe er kendt for sin klarhed og delikate smagsprofil.

Udstyr til pour over kaffe

For at brygge den perfekte pour over kaffe, skal du bruge følgende udstyr:

 • Pour over kande: En kande med en smal tud giver præcis kontrol over hældningen.
 • Kaffefilter: Brug papirfiltre eller genanvendelige metalfiltre.
 • Kaffekværn: En kværn, helst en burr grinder, for at sikre en jævn malingsgrad.
 • Kaffevægt: En vægt for præcise målinger af kaffe og vand.
 • Termometer: For at sikre den rette vandtemperatur (valgfrit).
 • Kedel: En kedel med en smal hældetud, også kendt som en gooseneck kedel, for præcis hældning.

Anbefalet kaffevariant til pour over

For at få det bedste resultat anbefaler vi vores lysristede kaffe fra Tanzania. Denne kaffe har en frugtig og aromatisk smag, der virkelig kommer til sin ret ved pour over brygning.

Trin-for-trin guide til pour over kaffe

 1. Forbered udstyret: Placer kaffefilteret i pour over kanden og skyl det med varmt vand for at fjerne papirsmagen og forvarme kanden. Hæld vandet ud.
 2. Mal kaffen: Mal kaffebønnerne til en medium-grov konsistens, der ligner groft sand. Brug ca. 15-18 gram kaffe pr. 240 ml vand.
 3. Varm vandet: Opvarm vandet til 93-96°C. Brug et termometer for præcision.
 4. Tilsæt kaffen: Placer den malede kaffe i filteret og nulstil vægten.
 5. Bloom kaffen: Hæld en lille mængde vand (ca. dobbelt så meget som kaffemængden) over kaffen for at mætte den. Lad det stå i 30-45 sekunder for at lade kaffen "blomstre" og frigive gasser.
 6. Bryg kaffen: Hæld vandet langsomt og i cirkulære bevægelser over kaffen. Hold en konstant hældning for at sikre jævn ekstraktion. Fortsæt, indtil du har nået den ønskede mængde.
 7. Server og nyd: Fjern filteret og kanden. Hæld kaffen i en kop og nyd den straks.

Tips til perfekt pour over kaffe

 1. Brug frisk kaffe: Friskristede kaffebønner giver den bedste smag. Vores lysristede kaffe fra Tanzania er ideel til dette formål.
 2. Præcis hældning: Brug en gooseneck kedel for præcis kontrol over vandstrømmen.
 3. Konsistent malingsgrad: En jævn malingsgrad sikrer en ensartet ekstraktion og en bedre smagsoplevelse.

Hvorfor vælge pour over kaffe?

Pour over kaffe er perfekt for dem, der elsker at have kontrol over brygningsprocessen og ønsker at udforske kaffens komplekse smagsnoter. Denne metode fremhæver de subtile nuancer i kaffen, som ofte overses ved andre bryggemetoder.

Tilmeld dig vores kaffeabonnement

For altid at have friskristet kaffe til din pour over brygning, kan du tilmelde dig vores kaffeabonnement. Modtag en ny pose kaffe hver 14. eller 28. dag, afhængigt af dit forbrug. Du kan sætte abonnementet på pause, skifte kaffevariant og nyde fleksibiliteten uden bindingsperiode. Vi sender kaffen senest 24 timer efter ristning for maksimal friskhed.

Pour over kaffe er en bryggemetode, der giver dig mulighed for at nyde en kop kaffe med enestående smagsnuancer og aromaer. Med vores lysristede kaffe fra Tanzania og en præcis bryggeteknik kan du lave den perfekte kop pour over kaffe derhjemme. Tilmeld dig vores kaffeabonnement for at sikre, at du altid har friskristet kaffe ved hånden.

← Ældre post Nyere post →

Bryggeguides

RSS
En kop friskbrygget kaffe ved siden af en Aeropress, der illustrerer sundere kaffebrygningsmetoder som pour over, filterkaffe, og cold brew.

Sundeste kaffebrygning: En guide til at få mest muligt ud af din kaffe

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Kaffe er en elsket drik for mange, men vidste du, at den måde, du brygger din kaffe på, kan påvirke dens sundhedsmæssige fordele? I denne...

Læs mere
En kop friskbrygget kaffe lavet på en kaffemaskine ved siden af en pose mellemristede kaffebønner fra Colombia, som er ideelle til kaffemaskiner.

Hvordan laver man kaffe på kaffemaskine?

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

At lave kaffe på en kaffemaskine er en af de mest populære måder at brygge kaffe på, både hjemme og på arbejdet. Men for at...

Læs mere

Friskristet kaffe

 
500g mørkristet kaffe fra Brasilien, ideel for kaffeelskere, der søger en dyb og intens smagsoplevelse
nyhed
 
500g eksklusiv lysristet kaffe fra Tanzania, ideel for dem, der elsker en mild og aromatisk kaffeoplevelse
stempelkaffe
 
500g abonnementspakke af friskristet colombiansk kaffe, ideel til kaffeelskere der værdsætter dybde og kompleksitet
bestseller
 
500g friskristede espresso bønner fra Rwanda, ideelle til at skabe en rig og smagfuld espresso
Spar 18%