Chokoladekage med kaffe og kokos
Sådan bager du den bedste chokoladekage med kaffe og kokos, og forkæl dig selv og dine nærmeste med sødt bagværk og en dejlig kop kaffe.
Ingredienser:
225 g. hvedemel
150 g. sukker
50 g. kakaopulver
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
2 æg
2 dl. mælk
175 g. smør
½ dl. espresso eller anden stærk kaffe
Kaffeglasur:
200 g. flormelis
150 g. kokosmel
4 spsk. kakaopulver
150 g. smør
½ dl. af vores mellemristet kaffe Colombia
Fremgangsmåden til den bedste chokoladekage med kaffe og kokos:
Bland alle tørre ingredienser sammen i en røreskål. Smelt herefter smørret i en lille gryde.
Kom mælken, kaffen, æggene og det smeltede smør heri og pisk det hele godt sammen til en ensartet masse.
Kom dejen i en bradepande (ca. 22 x 32 cm) med bagepapir.
Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 30 min. til kagen er gennembagt. Test evt. om den er bagt ved at stikke spidsen af en kniv i kagen. Hvis der er dej på kniven, skal den bages lidt længere.
Når kagen er afkølet kan der kommes glasur på.
Kaffeglasur:
Smelt først smørret i en lille gryde. Kom resten af ingredienserne i gryden og bring det hele i kog under omrøring. Rør det til en ensartet masse, som fordeles over kagen.