En kop kaffe kan drikkes i mange varianter

Oprette af Copenhagen Coffee Dealers den

En kop kaffe kan drikkes og nydes i mange varianter. Vi har her samlet en række forskellige varianter fra rundt om i verden. Uanset navnet har de alle det tilfælles, som vi alle elsker - en kop kaffe.

 
Espresso
Espresso stammer fra det italienske ord: caffé espresso som betyder kaffe under tryk. Espressoen bliver lavet på en espressomaskine, som ved hjælp af tryk omdanner den fintmalede kaffe om til et kraftfuld og intens espresso shot. 

En espresso er typisk et espressoshot på ca. 25-30 ml som er meget koncentreret i både smag og konsistens, og har et fint gyldent lag skum på toppen. 

Derudover er espressoen også fundamentet for stort set alle kaffetyper, som du også ville opdage i nedenstående kaffetyper.


Smag vores mellemristet kaffer som espresso og prøv vores mellemristet smagspakke med vores 2 espresso kaffer. Find din favorit og bliv medlem. 


Ristretto
Hvis bønnerne bliver stampet hårdere inden brygning, løber der mindre vand gennem bønderne og på den måde opnår man en mere koncentreret og intens smag i ens espresso. Denne form for espresso kaldes Ristretto. 


Lungo
Hvis så bønnerne ikke bliver stampet hårdt inden brygning ville der mere vand gennem bønderne, og resultere så i en mere mild form for espresso. Denne espresso kaldes for Lungo. 


Americano
En americano minder mest om en almindelig sort kaffe. Den består af ⅓ espresso og ⅔ varmt vand. På den måde får den en lidt mere fyldig smag fra espresso, men samtidig ikke for kraftig. 

Americano’en kom til Europa under 2. verdenskrig. Her synes de amerikanske soldater, at den italienske espresso var lidt for stærk til dem. Derfor valgte de, at fortynde deres espresso med vand. 


Disse kaffevarianter er med mælk:


Cortado
Cortadoen er en spansk/portugisisk kaffevariant. Den består af et espressoshot og steamet mælk. Blandingsforholdet består af 50/50, hvilket ville sige at der er lige meget kaffe og mælk i. På den måde opnår man stadig den kraftige smag af espresso men får en mere rundhed ved hjælp af mælken. 

Ordet Cortado betyder “skåret” på spansk. Det hentyder til, at man ved at tilsætte en anelse mælk, har man skåret den skarpe smag fra espressoen væk.  


Flat white
En flat white kommer fra australien og består af ⅓ espresso og ⅔ steamet mælk. Den minder meget om en Café latte, men adskiller sig ved at have mindre mælk i. På den måde bliver selve kaffesmagen mere fremhævet. 


Cappuccino
En Cappuccino er også en italiensk kaffedrik. Her oplever man smagen af espresso samtidig med den varme mælk og mælkeskum på toppen. Kaffen minder meget om en Café latte men adskiller sig på mælkens konsistens. En Cappuccino består af ⅓ espresso, ⅓ steamet mælk og ⅓ mælkeskum på toppen. 

Som en lille fun fact, så hedder en cappuccino i flertal, “Cappuccini”. 


Macchiato
En Latte macchiato kommer af navnet Macchiato som betyder “plettet” på italiensk. Kaffen bliver lavet på den måde, at man starter med at hælde steamet mælk i sit glas. Dernæst hælder man ens mælkeskum i. Og til sidst hælder man så espressoen i. På den måde falder espressoen ned gennem mælkeskummet og placerer sig i midten af glasset ovenpå den steamet mælk. 


Café latte
En Café latte er en af de mest populære kaffetyper og især blandt danskerne. I denne kaffetype for man en mere mild kaffe, da det kun er ⅓ espresso og ⅔ steamet mælk. Derudover er det også denne type kaffe det såkaldte “latte art” kommer fra. Latte art er en teknik hvor du kan lave et lille kunstværk på din kaffe ud fra din steamet mælk. Man hælder stille og roligt mælken op i glasset og kan derefter lave alt fra et hjerte til en svane på din kaffe.

Læs om vores forskellige kaffer her.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →