Hario V60 er blevet et ikon indenfor kaffebrygning, kendt for sin evne til at fremhæve de fineste smagsnuancer i kaffe.

Historien om Hario V60: Fra Japan til verdens kaffeelskere

Udgivet af COPENHAGEN COFFEE DEALERS on

Hario V60 er blevet et ikon indenfor kaffebrygning, kendt for sin evne til at fremhæve de fineste smagsnuancer i kaffe. Men hvordan blev dette enkle, men effektive bryggeudstyr til? I dette blogindlæg dykker vi ned i historien bag Hario V60, dets oprindelse og hvorfor det er blevet en favorit blandt kaffeentusiaster verden over.

Oprindelsen af Hario V60

Hario, et japansk firma grundlagt i 1921, startede som en producent af varmebestandigt glas til kemiske laboratorier. Navnet "Hario" betyder "Kongen af Glas" på japansk, hvilket afspejler virksomhedens ekspertise i glashåndværk. Det var dog først i 2005, at Hario introducerede V60 dripperen, som hurtigt blev populær i kaffeverdenen.

Designet af Hario V60

Hario V60 er kendt for sit unikke design, som omfatter:

  • 60 graders vinkel: Navnet "V60" stammer fra den 60-graders vinkel, som filterholderen har. Denne vinkel hjælper med at sikre en jævn ekstraktion af kaffen.
  • Store filterhuller: Den store åbning i bunden af dripperen tillader kaffebrygningen at foregå hurtigt og effektivt.
  • Spiralmønster: Indersiden af dripperen har et spiralmønster, der sikrer en jævn strøm af vand og forhindrer, at filteret klæber til siden.

Udviklingen af Hario V60

Hario's fokus på forskning og udvikling har gjort V60 til en innovativ bryggemetode. Deres ingeniører har eksperimenteret med forskellige materialer såsom keramik, metal og plast for at tilbyde forskellige varmebevarende egenskaber og æstetiske valgmuligheder. Dette har gjort det muligt for V60 at blive tilpasset forskellige præferencer og bryggemetoder.

Hvorfor Hario V60 er populær

  • Kontrol: Hario V60 giver bryggeren fuld kontrol over bryggeprocessen, fra hældeteknik til bryggetid.
  • Kvalitet: Designet fremmer en jævn ekstraktion, hvilket resulterer i en ren og aromatisk kop kaffe.
  • Fleksibilitet: V60 er alsidig og kan bruges med forskellige typer bønner og malegrader.

Anbefalet kaffe til Hario V60

For at få den bedste oplevelse med Hario V60, anbefaler vi vores mellemristede kaffe fra Rwanda. Denne kaffe, med noter af mango og appelsin samt en chokoladeagtig eftersmag, er perfekt til at fremhæve de delikate smagsnuancer, som V60 er kendt for at bringe frem.

Hario V60 har revolutioneret hjemmebrygning og er blevet en uundgåelig del af kaffekulturen. Fra sin beskedne begyndelse i Japan til sin status som en global favorit, fortsætter V60 med at imponere kaffeelskere med sin enkelhed og effektivitet. Prøv selv med vores mellemristede kaffe fra Rwanda og oplev forskellen.

Er du klar til at prøve Hario V60? Bestil vores mellemristede kaffe fra Rwanda i dag og nyd en perfekt brygget kop kaffe hjemme hos dig selv. Husk, vi leverer friskristet kaffe inden for 24 timer efter ristning!

← Ældre post Nyere post →

Gode historier

RSS
En kop friskristet kaffe ved siden af en pose kaffebønner fra Copenhagen Coffee Dealers, der illustrerer håndværket og kvaliteten bag danske kafferisterier.

Dansk kafferisteri: En guide til kvalitet og håndværk i kaffeverdenen

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Danmark er kendt for sin rige kaffekultur, og danske kafferisterier spiller en stor rolle i at bringe kvalitetskaffe til forbrugerne. Men hvad gør et dansk...

Læs mere
En kop kaffe ved siden af forskellige bryggeudstyr, der illustrerer kaffebrygningens udvikling fra traditionelle metoder til moderne teknikker.

Kaffebrygningens historie: Fra traditionelle metoder til moderne teknikker

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Kaffebrygning har en rig og fascinerende historie, der strækker sig over flere århundreder og kontinenter. Fra de tidligste metoder til moderne teknikker, har måden vi...

Læs mere

Friskristet kaffe

 
500g mørkristet kaffe fra Brasilien, ideel for kaffeelskere, der søger en dyb og intens smagsoplevelse
nyhed
 
500g eksklusiv lysristet kaffe fra Tanzania, ideel for dem, der elsker en mild og aromatisk kaffeoplevelse
stempelkaffe
 
500g abonnementspakke af friskristet colombiansk kaffe, ideel til kaffeelskere der værdsætter dybde og kompleksitet
bestseller
 
500g friskristede espresso bønner fra Rwanda, ideelle til at skabe en rig og smagfuld espresso
Spar 18%