Hvad er forskellen på de forskellige ristninger?

Skrevet d. 20/04 - 2021

Der findes som udgangspunkt tre grader af ristning og ristningen afhænger både af bønnens type og af hvilken smag, man gerne vil opnå.

 

Lys ristning har en lysebrun farve, der i farven kan minde lidt om en kanelstang. Denne ristning er mild og giver en let smag, der også bliver beskrevet som syrlig.  

Det er især kaffebønner af høj kvalitet, der er lysristet, da man gerne vil undgå at brænde for meget smag væk.

 

Mellem ristning bruger man, når smagen skal være mere kraftig. Hvor man ved en lys ristning gerne vil fastholde flere af de oprindelige smagsnuancer, opnår man ved en mørk ristning en kraftig smag og aroma. 

En mellemristet kaffe placerer sig derfor i midten af de to og har en afbalanceret, afrundet og lidt sødere smag.

 

Mørk ristning har ristet i længst tid og har en mørke brun farve med en mere olieagtig overflade.

Mørkristet kaffe har en lav syrlighed og dertil en dybere og kraftigere smag.

 

← Ældre opslag Nyere opslag →