Kaffebrygning af den bedste filterkaffe.

Oprette af Copenhagen Coffee Dealers den

Til kaffebrygning af filterkaffe er det vigtigt at kaffen er friskristet og malet korrekt i forhold til det den skal bruges til.

Til filterkaffe skal bønnerne males mellemfint og endelig ikke for fint, da det give en bitter smag og vil forhindre vandet i at løbe ordentlig igennem. Hvis den males for groft vil det medfører en tynd og vandet kop kaffe.

Man kan anvende filter metoden til kaffebrygning enten manuelt ved at hælde kogt vand over den malede kaffe eller ved brug af en filterkaffemaskine.

Ved filter metoden hældes det kogte vand over det mellemfine malede kaffe. Du skal bruge 50-60 g kaffe pr liter vand. En spsk. malet kaffe svarer til ca. 7 gram, hvilke passer med 8 spsk. til 6 kopper kaffe dog afhængig af hvor stærk man ønsker kaffen.

Vandets temperatur skal helst være ml. 93-96 g, hvilket kaffemaskinerne er indstillet til. Hvis du selv laver kaffe vil du opnå denne temperatur ved at lade det kogte vand stå 1-2 min inden det hældes over kaffen. Kom derfor først den ønskede mængde kaffe i kaffetragten og hæld langsomt det kogte og let afkølede vand over den malede kaffe og lad den færdige kaffe dryppe ned i en kande.

Det kan være lidt sværere at styre vandets temperatur ved denne metode til kaffebrygning og kommer vandet i kontakt med kaffen for længe, så risikere kaffen at blive bitter. Jo længere tid gennemdrypningstiden tager, jo mere bitter kan kaffe risikerer at bliver


Prøv vores med kaffe fra Nicaragua. Den er ideel til filterbrygning og har en sød og naturlig smag og med frugtige noter af citrus og honning.

← Ældre indlæg