Hvorfor skal man genbruge ens kaffe grums?

Oprette af Copenhagen Coffee Dealers den

Vi drikker rigtig meget kaffe her i Danmark. Faktisk ca. 20 millioner kopper om dagen. Alt dette resulterer i en masse kaffegrums, som ofte blot bliver smidt ud.

Denne kaffegrums har en masse fordele og egenskaber som gør, at vi skal genbruge det fremfor at smide det ud. 

Læs nedenstående og find ud af hvordan du kan genbruge din kaffegrums.

Lav din egen kompost.
Du kan ved hjælp af din kaffegrums bruge det til kompost i din have. Det er meget til at give jorden nogle vigtige næringsstoffer som resulterer i bedre levevilkår for dine planter. 

Lav din egen bodyscrub med kaffe grums.
Kaffegrums egner sig fantastisk i en bodyscrub, da den gør huden silkeblød og er med til at øge blodcirkulationen samt give huden en ny næring. Vi har lavet et blogindlæg om opskriften og hvordan du skal gøre. Læs om bodyscrub lavet af kaffe grums.


Gør dit kød mørt og lækkert.
Når du laver en marinade til dit kød, kan tilsætte lidt kaffegrums. Kaffegrumsen kombineret med lidt salt gør at kødet mørner hurtigere og giver derudover en dejlig mild røget smag. Du kan med fordel lave en barbecue marinade med din kaffegrums, hvor du kan tilføje f.eks. salt, paprika, farin, peber, kaffegrums, løg, hvidløg.

Kan anvendes til at fjerne lugt.
Hvis du har lavet mad med løg, hvidløg, fisk eller lign, som godt kan lugte en del. Så kan du blot gnide hænderne i lidt kaffegrums og skylle efter. På den måde kan du fjerne lugten. Du kan også vælge at hælde din kaffegrums i en sok og binde knude på. Nu har du lavet en luftfriskere som fjerner kedelige lugte. Du kan bl.a. lægge dem i dine sko, sportstaske eller under sædet i bilen. 

Kan bruges som insekt- og sneglemiddel.
Du kan bruge din kaffegrums til insekt- og sneglemiddel, da kaffegrumsen indeholder en del syre og koffein, som er giftigt for visse insekter og snegle. Hvis du vælger at tørre din kaffegrums kan du slippe af med myrer, myg og andre insekter i dine havebede. 

Du kan fjerne genstridige pletter.
Du kan bruge kaffegrums som opvaskemiddel, hvis du har nogle pletter og mærker på dine gryder og pander som er svære at fjerne. DU skal blot smøre lidt kaffegrums på en klud og derefter gnid det på pletterne. Dog anbefaler vi ikke at gøre det på en teflon-belægning eller lign. 


Anvend det til gødning.
Kaffegrums er især velegnet til gødning. Det skyldes pga. det høje syreindhold. Nogle planter vokser bedre hvis du blander frøene med kaffegrums. Du kan altid blande det med din nuværende gødning eller med græs, blade og lign. Det er desuden også fantastisk som gødning til grøntsager såsom radiser og gulerødder. 


Hold ubudne katte på afstand.
Er du også træt af uønsket besøg af katte. Med kaffegrums og en lille smule appelsinskal kan du sprede det rundt i haven, og derved undgå katte i din have. Det skyldes at katte ikke bryder sig om duften af kaffe og appelsin, hvilket gør denne blanding effektiv men uskadelig. 


Brug din kaffe grums som øjencreme.
Hvis du blander lidt kaffegrums med vand og dernæst smør det på øjnene og lad det sidde i ca. 15 minutter. Koffeinen i kaffen virker anti-inflammatorisk og er derfor med til at fjerne en evt. hævelse og mørke rander under øjnene. 


Leg med farven på din hortensia.
Den flotte farve på hortensiaen afhænger af jordens PH-værdi. På grund af syreindholdet i kaffegrumsen, kan man derfor gøde planten med ens kaffegrums og på den måde kan du ændre farven f.eks. fra pink til lyseblå. 


Læs mere om vores kaffer her. 

 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →