Hvorfor skal man ikke genbruge sit kaffe grums. Det skal man også. Læs her hvordan

10 Geniale måder at genbruge kaffegrums på - Miljøvenlig og Effektiv

Udgivet af Copenhagen Coffee Dealers on

10 Geniale måder at genbruge kaffegrums på - Miljøvenlig og Effektiv

I Danmark, et af verdens førende lande inden for kaffeforbrug, produceres der dagligt millioner af kopper kaffe, hvilket resulterer i store mængder kaffegrums. Dette biprodukt af vores kaffenydelse behøver ikke ende som affald. Med sine utallige fordele og anvendelsesmuligheder kan kaffegrums bidrage positivt til både miljøet og vores daglige liv. Her er 10 måder, du kan genanvende kaffegrums på og samtidig gøre en forskel.
  1. Lav din egen kompost: Kaffegrums er fantastisk til kompostering, da det tilfører vigtige næringsstoffer til jorden, hvilket fremmer sund plantevækst. Integrer kaffegrums i din kompostbunke for at tilføre næringsstoffer som kvælstof, som er essentielt for sund plantevækst. Dette kan forbedre jordens kvalitet markant og understøtte et rigt og bæredygtigt planteliv i din have.

  2. Kaffe bodyscrub: Bland kaffegrums med naturlige olier for at skabe en nærende og miljøvenlig bodyscrub. Kaffegrumsens grove tekstur hjælper med at fjerne døde hudceller, mens koffeinen toner huden og forbedrer blodcirkulationen. Find opskriften på denne lækre og nemme bodyscrub her

  3. Mør og smagfuld marinade: Brug kaffegrums som en del af din næste marinade for at tilføje en dyb, røget smagsdimension til dit kød. Kaffegrumsens naturlige syrer blødgør kødet, hvilket gør det saftigere og mere mørt.

  4. Naturlig lugtfjerner: Kaffegrums kan absorbere og neutralisere stærke lugte. Anvend det til dine hænder efter madlavning eller som en luftfrisker i hjemmet ved at placere grumsen i en åben beholder i rum, der har brug for opfriskning.

  5. Insekt- og sneglemiddel: Fordel tørret kaffegrums rundt i din have for at beskytte mod skadedyr. Koffein og syrer i grumsen virker afskrækkende på snegle, myrer og andre have plager.

  6. Fjern genstridige pletter: Kaffegrums kan bruges som et mildt slibemiddel til at fjerne fastbrændte pletter og belægninger fra køkkenudstyr. Dens abrasive egenskaber gør den ideel til rengøring af gryder og pander.

  7. Naturlig Gødning: Kaffegrums er rig på essentielle næringsstoffer, der kan booste væksten af dine planter. Det er særligt gavnligt for syreelskende planter som azaleaer, rhododendroner, blåbærbuske og grøntsager såsom radiser og gulerødder.

  8. Afskræk Uønskede Katte: Kombinationen af kaffegrums og appelsinskal kan holde nysgerrige katte væk fra din have, uden at skade dem.

  9. Kaffe Øjencreme: Koffeinen i kaffegrums har anti-inflammatoriske egenskaber, som kan reducere hævelser og mørke rander under øjnene. En hurtig DIY-maske med kaffegrums og vand kan opfriske trætte øjne.

  10. Ændr Farven på Din Hortensia: Påvirke farven på dine hortensiaer ved at justere jordens pH-værdi med kaffegrums. Afhængigt af jordens surhedsgrad kan du ændre blomsternes farve fra pink til blå.

← Ældre post Nyere post →

Vejledninger

RSS
Kaffebrygning af den bedste filterkaffe. Se her hvordan hos Copenhagen Coffee Dealers

Mestrer kunsten at brygge filterkaffe: En Begynderguide!

Af Copenhagen Coffee Dealers

Mestrer kunsten at brygge filterkaffe: En Begynderguide! At mestre kunsten at brygge den perfekte kop filterkaffe kræver forståelse for, hvordan friskristede bønner og den korrekte...

Læs mere
Hvodan laver man espresso? Hos Copenhagen Coffee Dealers giver vi dig svaret på hvordan du laver den bedste espresso.

Hvordan laver man espresso?

Af Copenhagen Coffee Dealers

Ultimative guide til perfekt espresso Espresso, Italiens gave til kaffe verdenen, har fundet sin vej til hjertet af danske kaffeentusiaster. Hos Copenhagen Coffee Dealers forstår...

Læs mere

Friskristet kaffe

 
500g mørkristet kaffe fra Brasilien, ideel for kaffeelskere, der søger en dyb og intens smagsoplevelse
nyhed
 
500g eksklusiv lysristet kaffe fra Tanzania, ideel for dem, der elsker en mild og aromatisk kaffeoplevelse
stempelkaffe
 
500g abonnementspakke af friskristet colombiansk kaffe, ideel til kaffeelskere der værdsætter dybde og kompleksitet
bestseller
 
500g friskristede espresso bønner fra Rwanda, ideelle til at skabe en rig og smagfuld espresso
Spar 18%