Sådan kommer et kaffebær til en kaffebønne. Sådan dyrkes kaffe.

Kaffens rejse: Fra bær til bønne

Udgivet af COPENHAGEN COFFEE DEALERS on

Kaffe er meget mere end bare morgendrikken, vi alle elsker. Det starter som bær på kaffetræer og gennemgår en fascinerende rejse, før det når din kop. I dette indlæg dykker vi ned i processen og udforsker nøgleaspekter af kaffeproduktionen.

Kaffebærrets oprindelse:

Alle kaffesorter begynder som små bær, ofte sammenlignes i størrelse med vindruer. De er de naturlige beholdere for kaffefrøene, der senere bliver de velkendte kaffebønner. Mens der er adskillige arter af kaffetræer, er Arabica-varianten den mest udbredte og beundrede inden for kaffeverdenen.

Variationer inden for Arabica:

Inden for Arabica-familien findes der en række forskellige sorter, og disse sorter er ofte knyttet til specifikke kaffeproducerende regioner. For eksempel inkluderer Colombias kaffedyrkning sorter som Typica, Caturra og Castillo. Disse sorter har hver deres unikke smagsprofil og karakteristika, der beriger kaffeoplevelsen.

Høstning: Er nøglen til kvalitet

Kvaliteten af kaffe afhænger i høj grad af omhyggelig høstning, der minder om druehøstning i vinproduktionen. Da kaffetræer ofte vokser på stejle bjergskråninger, er det vanskeligt at bruge maskiner til høst. Derfor foretrækker mange kaffedyrkere håndplukning af bærrene. Denne metode sikrer ikke kun en skånsom indsamling, men gør det også lettere at sortere de modne bær fra de umodne, hvilket er afgørende for kvaliteten.

Behandling: Naturlig vs. Vasket

Efter høsten gennemgår kaffebærrene en behandlingsproces, der kan påvirke smagen betydeligt. De to mest almindelige behandlingsmetoder er "natural" og "washed." Ved den "washed" metode fjernes frugtkødet fra bærrene ved hjælp af maskiner, hvorefter bønnerne fermenteres for at fjerne det resterende frugtkød. Denne proces giver en renere og mere konsistent smagsprofil. I modsætning hertil er "natural" metoden mere traditionsbunden, hvor bærrene tørres med frugtkødet intakt, hvilket kan tilføre komplekse frugtagtige smagsnoter til kaffen.

Ristning: Fra grøn til gylden

Efter behandlingen står vi tilbage med grønne kaffebønner, der skal ristes. Ristningen er den fase, hvor kaffen transformeres fra smagsløse grønne bønner til aromatiske kaffebønner, vi alle kender og elsker. Ristningsmetoden varierer afhængigt af kaffens formål; f.eks. ristes bønner til filterkaffe ofte lettere end dem, der er beregnet til espresso, hvilket påvirker smagsprofilen betydeligt.

 

Vores engagement i at levere den fineste, friskristede kaffe til vores kunder er en hyldest til kaffens vidunderlige verden. Med omhyggelig udvælgelse af bønner, nøje behandling og præcis ristning bringer vi kaffens magi direkte til din kop.

Læs mere information om vores forskellige kaffer i vores sortiment samt bliv klogere på muligheden for abonnement, så du kan nyde den bedste kaffe derhjemme. 

← Ældre post Nyere post →

Gode historier

RSS
En kop friskristet kaffe ved siden af en pose kaffebønner fra Copenhagen Coffee Dealers, der illustrerer håndværket og kvaliteten bag danske kafferisterier.

Dansk kafferisteri: En guide til kvalitet og håndværk i kaffeverdenen

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Danmark er kendt for sin rige kaffekultur, og danske kafferisterier spiller en stor rolle i at bringe kvalitetskaffe til forbrugerne. Men hvad gør et dansk...

Læs mere
En kop kaffe ved siden af forskellige bryggeudstyr, der illustrerer kaffebrygningens udvikling fra traditionelle metoder til moderne teknikker.

Kaffebrygningens historie: Fra traditionelle metoder til moderne teknikker

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Kaffebrygning har en rig og fascinerende historie, der strækker sig over flere århundreder og kontinenter. Fra de tidligste metoder til moderne teknikker, har måden vi...

Læs mere

Friskristet kaffe

 
500g mørkristet kaffe fra Brasilien, ideel for kaffeelskere, der søger en dyb og intens smagsoplevelse
nyhed
 
500g eksklusiv lysristet kaffe fra Tanzania, ideel for dem, der elsker en mild og aromatisk kaffeoplevelse
stempelkaffe
 
500g abonnementspakke af friskristet colombiansk kaffe, ideel til kaffeelskere der værdsætter dybde og kompleksitet
bestseller
 
500g friskristede espresso bønner fra Rwanda, ideelle til at skabe en rig og smagfuld espresso
Spar 18%