Sådan kommer et kaffebær til en kaffebønne. Sådan dyrkes kaffe.

Kaffens rejse: Fra bær til bønne

Udgivet af Copenhagen Coffee Dealers on

Kaffens rejse: Fra bær til bønne

Kaffe er meget mere end bare morgendrikken, vi alle elsker. Det starter som bær på kaffetræer og gennemgår en fascinerende rejse, før det når din kop. I dette indlæg dykker vi ned i processen og udforsker nøgleaspekter af kaffeproduktionen.

Kaffebærrets oprindelse:

Alle kaffesorter begynder som små bær, ofte sammenlignes i størrelse med vindruer. De er de naturlige beholdere for kaffefrøene, der senere bliver de velkendte kaffebønner. Mens der er adskillige arter af kaffetræer, er Arabica-varianten den mest udbredte og beundrede inden for kaffeverdenen.

Variationer inden for Arabica:

Inden for Arabica-familien findes der en række forskellige sorter, og disse sorter er ofte knyttet til specifikke kaffeproducerende regioner. For eksempel inkluderer Colombias kaffedyrkning sorter som Typica, Caturra og Castillo. Disse sorter har hver deres unikke smagsprofil og karakteristika, der beriger kaffeoplevelsen.

Høstning: Er nøglen til kvalitet

Kvaliteten af kaffe afhænger i høj grad af omhyggelig høstning, der minder om druehøstning i vinproduktionen. Da kaffetræer ofte vokser på stejle bjergskråninger, er det vanskeligt at bruge maskiner til høst. Derfor foretrækker mange kaffedyrkere håndplukning af bærrene. Denne metode sikrer ikke kun en skånsom indsamling, men gør det også lettere at sortere de modne bær fra de umodne, hvilket er afgørende for kvaliteten.

Behandling: Naturlig vs. Vasket

Efter høsten gennemgår kaffebærrene en behandlingsproces, der kan påvirke smagen betydeligt. De to mest almindelige behandlingsmetoder er "natural" og "washed." Ved den "washed" metode fjernes frugtkødet fra bærrene ved hjælp af maskiner, hvorefter bønnerne fermenteres for at fjerne det resterende frugtkød. Denne proces giver en renere og mere konsistent smagsprofil. I modsætning hertil er "natural" metoden mere traditionsbunden, hvor bærrene tørres med frugtkødet intakt, hvilket kan tilføre komplekse frugtagtige smagsnoter til kaffen.

Ristning: Fra grøn til gylden

Efter behandlingen står vi tilbage med grønne kaffebønner, der skal ristes. Ristningen er den fase, hvor kaffen transformeres fra smagsløse grønne bønner til aromatiske kaffebønner, vi alle kender og elsker. Ristningsmetoden varierer afhængigt af kaffens formål; f.eks. ristes bønner til filterkaffe ofte lettere end dem, der er beregnet til espresso, hvilket påvirker smagsprofilen betydeligt.

 

Vores engagement i at levere den fineste, friskristede kaffe til vores kunder er en hyldest til kaffens vidunderlige verden. Med omhyggelig udvælgelse af bønner, nøje behandling og præcis ristning bringer vi kaffens magi direkte til din kop.

Læs mere information om vores forskellige kaffer i vores sortiment samt bliv klogere på muligheden for abonnement, så du kan nyde den bedste kaffe derhjemme. 

← Ældre post Nyere post →

Gode historier

RSS
Mathilde og Magnus fra Copenhagen Coffee Dealers bringer passion og ekspertise til hver pose friskristet kaffe, garanterer exceptionel kvalitet og bæredygtighed

Mathilde og Magnus rister din yndlingskaffe

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Flot artikel i NORD Magasinet, marts 2023 Mathilde og Magnus rister din yndlingskaffe To unge iværksættere vil med Copenhagen Coffee Dealers ændre den måde vi...

Læs mere
Cupping er en disciplin som med vinsmagning og en måde at finde kaffe med smag.

Cupping af kaffe: Oplev kunst og kvalitet i vores friskristet kaffe.

Af Copenhagen Coffee Dealers

Cupping af kaffe: Opdag kunst og kvalitet i hver dråbe Cupping, også kendt som kaffesmagning, er en essentiel metode til at evaluere og udvælge nye...

Læs mere

Friskristet kaffe

 
500g mørkristet kaffe fra Brasilien, ideel for kaffeelskere, der søger en dyb og intens smagsoplevelse
nyhed
 
500g eksklusiv lysristet kaffe fra Tanzania, ideel for dem, der elsker en mild og aromatisk kaffeoplevelse
stempelkaffe
 
500g abonnementspakke af friskristet colombiansk kaffe, ideel til kaffeelskere der værdsætter dybde og kompleksitet
bestseller
 
500g friskristede espresso bønner fra Rwanda, ideelle til at skabe en rig og smagfuld espresso
Spar 18%