En kop kaffe kan drikkes på mange måder og i mange varianter. Se en rækker kaffevarianter her.

Udforsk verdens kaffevarianter: Fra Espresso til Café Latte

Udgivet af Copenhagen Coffee Dealers on

Udforsk verdens kaffevarianter: Fra Espresso til Café Latte

Nyd kaffens rige univers i alle dets forskelligartede varianter fra hele verden. Fra det intense espresso shot til den cremede latte, hver type kaffe fortæller sin egen historie om kultur og tradition. Uanset navnet, deler de alle en fælles passion for denne gyldne drik.

Espresso: Hjertet i kaffekunsten Espresso, et ord der stammer fra italiensk "caffé espresso" - bogstaveligt "kaffe under tryk", er grundlaget for mange kaffevarianter. Brygget under højt tryk, transformerer en espressomaskine finmalet kaffe til et kraftfuldt, intens shot med et gyldent skum - cremaen, der er essensen af ren og fantastisk kaffesmag fra friskristede kaffebønner.

Vores sortiment af mellemristet og mørkristet espresso tilbyder en dybde af smagsoplevelser. Udforsk vores udvalg og find din favorit - leveret direkte til din dør.

Ristretto: Intens og koncentreret Ristretto, en endnu mere koncentreret form af espresso, opnås ved at anvende et højere tryk under brygningen for en rigere og mere intens smagsprofil. Dette skyldes en kortere ekstraktionstid, der fanger essensen af kaffebønnen.

Lungo: Espressoens milde fætter Lungo, som betyder "lang" på italiensk, opnås ved at forlænge ekstraktionstiden, hvilket resulterer i en større mængde kaffe. Dette skaber en mildere espresso med en blødere smag.

Americano: En krigstidsfavorit Americano kombinerer espresso med varmt vand i et forhold, der minder om den traditionelle sorte kaffe. Dens oprindelse stammer fra amerikanske soldater under 2. verdenskrig, der søgte at efterligne deres vante kaffestyrke ved at tilføje vand til den italienske espresso.

 

Kaffe med Mælk: Fra Cortado til Café Latte

Cortado: En fremragende balance mellem stærk espresso og en lige mængde steamet mælk skaber cortadoen, en populær drik blandt kaffeentusiaster, der søger en kaffe med et kraftfuldt udtryk, men uden den skarphed, som ren espresso kan have. Cortadoen, der har sine rødder i Spanien, er kendt for sin evne til at tilbyde en intens, men afbalanceret smagsoplevelse, hvor ingen ingrediens dominerer over den anden. Den serveres ofte i et glas for at fremvise de smukke lag af kaffe og mælk.

Flat White: Denne kaffetype, som menes at have sin oprindelse i Australien eller New Zealand, er blevet en global favorit for sin velafbalancerede smag og tekstur. Flat White skiller sig ud ved sin velproportionerede blanding af espresso og steamet mælk, hvilket resulterer i en cremet, men ikke for tung, kaffeoplevelse. Det tyndere lag mælkeskum sammenlignet med en cappuccino gør, at kaffens rigdom og dybde træder tydeligere frem, hvilket er perfekt for dem, der ønsker at smage kaffebønnens oprindelige noter.

Cappuccino: Som en af de mest ikoniske kaffevarianter i verden, er cappuccinoens perfekte tredjedele af espresso, steamet mælk og mælkeskum en kunstform i sig selv. Dens oprindelse i Italien taler til en lang tradition for kaffe eksperimenter. Cappuccinoen er elsket for sin rige smagsprofil og den luftige tekstur, som det tætte mælkeskum tilføjer. Den bestøvede overflade med kakao eller kanel tilføjer et ekstra lag af smag, der komplimenterer kaffens robuste natur.

Macchiato: Navnet "macchiato", hvilket betyder "plettet" eller "mærket" på italiensk, henviser til kunsten at tilføje blot en "plet" af mælk til en espresso, hvilket skaber en stærk, men nuanceret drik. Latte macchiato, omvendt, starter med steamet mælk, hvor en skvæt espresso tilføjes, hvilket resulterer i en visuelt tiltalende tredeling af farver i glasset. Denne metode fremhæver den søde cremethed af mælken, med espressoen der giver en raffineret dybde.

Café Latte: Café Latte, eller blot "latte", er en hyldet klassiker i Danmark og globalt, hvor den glatte blanding af espresso og steamet mælk i forholdet 1:3 tilbyder en varm, indbydende kaffeoplevelse. Den større mængde mælk i forhold til en cappuccino gør latte til en milder drik, der er ideel til kaffeart, hvor baristaer udtrykker deres kreativitet gennem dekorationer på overfladen af mælkeskummet. Latten er det perfekte lærred for at udforske den visuelle kunst af kaffe, hvilket gør hver kop til et personligt mesterværk.

Opdag det brede udvalg af kaffevarianter og smagsoplevelser med vores nøje udvalgte sortiment. Uanset din præference, har vi en kaffe, der vil berige din dag.

← Ældre post Nyere post →

Gode historier

RSS
Mathilde og Magnus fra Copenhagen Coffee Dealers bringer passion og ekspertise til hver pose friskristet kaffe, garanterer exceptionel kvalitet og bæredygtighed

Mathilde og Magnus rister din yndlingskaffe

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Flot artikel i NORD Magasinet, marts 2023 Mathilde og Magnus rister din yndlingskaffe To unge iværksættere vil med Copenhagen Coffee Dealers ændre den måde vi...

Læs mere
Cupping er en disciplin som med vinsmagning og en måde at finde kaffe med smag.

Cupping af kaffe: Oplev kunst og kvalitet i vores friskristet kaffe.

Af Copenhagen Coffee Dealers

Cupping af kaffe: Opdag kunst og kvalitet i hver dråbe Cupping, også kendt som kaffesmagning, er en essentiel metode til at evaluere og udvælge nye...

Læs mere

Friskristet kaffe

 
500g mørkristet kaffe fra Brasilien, ideel for kaffeelskere, der søger en dyb og intens smagsoplevelse
nyhed
 
500g eksklusiv lysristet kaffe fra Tanzania, ideel for dem, der elsker en mild og aromatisk kaffeoplevelse
stempelkaffe
 
500g abonnementspakke af friskristet colombiansk kaffe, ideel til kaffeelskere der værdsætter dybde og kompleksitet
bestseller
 
500g friskristede espresso bønner fra Rwanda, ideelle til at skabe en rig og smagfuld espresso
Spar 18%