Opbevaring af kaffebønner, så de bevarer smagen bedst

Oprette af Copenhagen Coffee Dealers den

Først og fremmest, ved opbevaring af kaffebønner, anbefaler vi, at du køber den rette mængde. Ved at have en mindre og passende mængde sikrer man altid at have friske kaffebønner til ens brygning. 

Det der i bund og grund forårsager, at bønnerne smager dårligt er en oxidering af bønnerne. Det ville altså sige, at bønnerne får for meget luft og derved begynder at oxidere og miste smag. For at undgå dette problem er opbevaring af kaffebønner bedst ved at putte kaffebønner i en lufttæt beholder. På den måde sikre man at bønnerne ikke oxidere og mister dens frisk smag og duftnuancer. Derudover anbefaler vi også at man placere sin kaffe en mørkt og køligt sted, da dette er med til at mindske oxideringen. 

 

For at undgå at bønnerne mister deres fantastiske smag, er alle vores kaffeposer indbygget med en lynlås, hvilket gør posen lufttæt så kaffen holder sig bedre end med andet emballage. Derudover har alle vores poser også en en-vejs-ventil som regulerer CO2 udledningen fra de friskristede bønner. Derfor så er den bedste måde, at opbevarer ens kaffebønner på, faktisk at beholde dem i vores kaffepose med lynlås og ventil. 


Dog er der mange forskellige historier og ideer om hvordan man skal opbevarer ens kaffebønner. Flere spørger om man skal opbevarer den i fryseren eller køleskabet. Det er ingen af delene! I fryseren er der for tørt, hvilket kan betyde at kaffen hurtigt mister sin smag. I køleskabet er der for fugtigt, hvilket kan forringe kaffens smag. Desuden betyder det at din kaffe er kold når du skal brygge den, så du kan ende med køligere kaffe. 

 

Vi foreslår, at opbevaring af kaffebønner i den kaffepose alt vores kaffe kommer i. Ved hjælp af vores lynlås og ventil i poserne opnår man den bedst mulige opbevaring af kaffen, og samtidig bibeholder den friske smag.

Læs mere om vores kaffer her.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →