Oplev ren julemagi med vores opskrift på den ultimative julekaffe med rom. Denne lækre drik er perfekt til at varme dig op på en kold decemberaften eller som en eftermiddagsforkælelse efter julemiddagen.
Ingredienser:
- Friskristet kaffe | ca. 150 ml (kan tilpasses efter smag)
- Rom | 30 ml
- Brun farin | 2-3 teskeer
- Stødt kanel | 1 teske
- Stødt nelliker | halv teske
- Flødeskum (eller alternativt "steamet" mælk)
- Appelsinskal
- Hel kardemomme (til pynt)
Fremgangsmåde:
-
Brug vores mellemristede colombianske kaffe for en perfekt balance. Bryg espresso i en stempelkande eller brug en alternativ metode som americano eller filterkaffe.
-
I glasset, tilsæt brun farin, kanel og nelliker.
-
Hæld rom over ingredienserne og rør godt rundt for at opløse sukkeret.
-
Tilsæt den bryggede kaffe og rør igen. Justér smagen efter eget ønske.
-
Top med flødeskum og drys lidt kanel samt revet appelsinskal. Pynt gerne med hel kardemomme eller andre krydderier.
Tip:
Denne opskrift kan nemt tilpasses til større mængder ved at blande ingredienserne i en stor beholder. Tilsæt flødeskum og pynt individuelt i hver kop.