Hvorfor smager kaffen ikke? Sådan får du den bedste kaffe

Oprette af Copenhagen Coffee Dealers den

Der er mange faktorer som kan resultere i at kaffen ikke smager som den skal.
Vi har her lavet en oversigt, så du kan undgå, at kaffe ikke smager og du i stedet kan få den bedste kaffe.

Forkert formalingsgrad.
Det er vigtigt, at formalingsgraden er tilpasset til den rette brygningsmetode. dvs. ekstra fint kværnet til espresso, fint kværnet til filterkaffe og groft kværnet til stempelkaffe. På den måde undgår man også at kaffen bliver bitter og ikke smager som den skal.

Undgå for gammel kaffe.
Da kaffens smag mister sine smagsaromaer henover tid, anbefaler vi altid at købe helt friskristet kaffe. På den måde sikre du hele tiden at få den optimale kaffesmag. Find din favorit her.

Ujævn kaffemængde i filteret.
Hvis kaffen ligger ujævnt i kaffefilteret, risikere man at vandet ikke er i kontakt med alt kaffen. Derfor er det vigtigt at fordele og udjævne kaffen jævnt i filteret så du opnår den optimale smag.

Temperaturen på vandet.
Vandet har en kæmpe indflydelse på smagen. Temperaturen kan enten være for varmt eller for koldt, hvilket kan forringe kaffens smag. Hvis vandet er for koldt formår det ikke at udnytte kaffens smag og aromastoffer optimalt og dermed en flad fornemmelse af kaffen. Hvis vandet er for varmt risikere man en besk kaffe, og i nogle tilfældige en kaffe som smager brændt. Derfor anbefaler vi en vandtemperatur på 96 grader varmt. 

Forkert gennemløbstid mellem vand og kaffe.
Smagen kan også forringes hvis kaffen løber for hurtig eller for langsomt igennem. Dette hænger også sammen med formalingen af kaffe. Hvis vandet løber for hurtigt gennem bønnerne sker der en “underekstraktion”. På den måde får man ikke alle kaffens smagsaromaer ud. Hvis vandet så løber for langsomt, sker der en “overekstraktion”, hvilket resultere i at kaffen bliver bitter.

Læs mere om vores kaffer her.

Nyere indlæg →