Rist kaffebønner derhjemme. Copenhagen Coffee Dealers viser dig her hvordan.

Sådan rister du kaffebønner derhjemme: En trin-for-trin guide

Udgivet af COPENHAGEN COFFEE DEALERS on

Har du nogensinde overvejet at tage din kaffeoplevelse til næste niveau ved at riste dine egne kaffebønner derhjemme? Med nogle få simple redskaber og denne guide, kan du nemt riste dine kaffebønner og nyde en frisk og personligt tilpasset kop kaffe. Her er alt, hvad du skal bruge for at komme i gang:

 • En konventionel ovn og en bradepande
 • 200 gram grønne, u-ristede kaffebønner
 • En paletkniv eller en grydeske til omrøring
 • Din foretrukne kaffebrygningsmetode: Kaffemaskine eller stempelkande
 • En elkedel til opvarmning af vand

Trin-for-Trin Guide til Hjemmeristning af Kaffebønner:

 1. Forberedelse: Opvarm ovnen til cirka 225 grader Celsius. Undgå varmluftsfunktionen for at sikre en mere ensartet varmefordeling.

 2. Fordeling af Bønner: Spred de grønne kaffebønner i et enkelt lag på bradepanden. Sørg for, at bønnerne ikke ligger oven på hinanden for at opnå en jævn ristning.

 3. Ristningsprocessen: Anvend paletkniven eller grydeskeen til forsigtigt at omrøre bønnerne undervejs for at sikre, at alle bønner ristes jævnt. Efter 7-8 minutter begynder bønnerne at "poppe", hvilket er et tegn på, at ristningsprocessen er i gang.

 4. Bestemmelse af Ristningsgrad: For en lys ristning, stop efter det første "pop". For en mørkere ristning, lad bønnerne riste i 10-13 minutter indtil det andet "pop". Farven skal ligne mørk chokolade for mørk ristning, mens en lys eller mellemristning vil have en farve svarende til mørk karamel.

 5. Afkøling: Når den ønskede ristningsgrad er opnået, fjern bønnerne fra ovnen og afkøl dem på en kold bradepande for at stoppe ristningsprocessen.

 6. Hviletid: Lad de ristede kaffebønner hvile i 12-24 timer for at tillade smagsprofilen at udvikle sig fuldt ud.

At riste dine egne kaffebønner derhjemme er ikke blot en berigende oplevelse, men det giver dig også mulighed for at eksperimentere med forskellige ristningsgrader og finde din foretrukne smagsprofil.

Se mere om vores kaffeudvalg her

← Ældre post Nyere post →

Vejledninger

RSS
Oplev Timemore Chestnut C2 håndkværn – den perfekte løsning til kaffeelskere på farten. Lær, hvordan du bruger denne højkvalitets håndkværn, og hvorfor den er ideel til præcis maling af kaffebønner. Bestil nu og nyd friskmalet kaffe uanset hvor du er.

Timemore Chestnut C2 håndkværn: Perfekt til kaffeentusiasten på farten

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Timemore Chestnut C2 håndkværn er en af de mest populære valg blandt kaffeentusiaster, der søger en pålidelig og effektiv måde at male deres kaffe på....

Læs mere
Opgrader din kaffeoplevelse med Euroka Mignon kaffekværn. Præcis maling, nem justering og elegant design. Perfekt til friskristet kaffe fra Copenhagen Coffee Dealers.

Oplev fordelene ved Euroka Mignon kaffekværn: En guide til perfekt malet kaffe

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Kaffeverdenen er fyldt med utallige muligheder, men for dem, der ønsker en exceptionel kaffeoplevelse, er valget af udstyr afgørende. Euroka Mignon kaffekværnen er et fremragende...

Læs mere

Friskristet kaffe

 
500g mørkristet kaffe fra Brasilien, ideel for kaffeelskere, der søger en dyb og intens smagsoplevelse
nyhed
 
500g eksklusiv lysristet kaffe fra Tanzania, ideel for dem, der elsker en mild og aromatisk kaffeoplevelse
stempelkaffe
 
500g abonnementspakke af friskristet colombiansk kaffe, ideel til kaffeelskere der værdsætter dybde og kompleksitet
bestseller
 
500g friskristede espresso bønner fra Rwanda, ideelle til at skabe en rig og smagfuld espresso
Spar 18%