Nicaragua kaffe dyrkes i højden, hvilket giver den en høj kvalitet. Køb den hos Copenhagen Coffee Dealers

Opdag Nicaraguas SHG kaffe: En smagsoplevelse fra Matagalpa

Udgivet af Copenhagen Coffee Dealers on

Nicaraguansk kaffe, specielt fra området Matagalpa, er højt værdsat af kaffeentusiaster verden over. Kendt for sin Strictly High Grown (SHG) klassifikation, repræsenterer denne kaffe det ypperste inden for kvalitet og smagsdybde, direkte fra hjertet af Centralamerikas kaffebælte.

Unik oprindelse: Matagalpa, beliggende i den nordvestlige del af Nicaragua, er en region berømt for sin ideelle kombination af højde og næringsrig vulkansk jord. Med en befolkning på cirka 100.000 indbyggere, er denne lille bjergby omringet af 300 til 400 kaffefarme, hvilket understreger områdets dybe forbindelse til kaffedyrkning.

Kvalitetsklassifikation: Kaffen dyrket i Matagalpa når højder mellem 1300 - 1900 meter over havets overflade, hvilket klassificerer disse bønner som SHG (Strictly High Grown). Denne betegnelse indikerer, at kaffen nyder godt af de kølige højder, som fremmer en langsommere modning af kaffebønnerne. Dette giver dem en rigdom af næringsstoffer og en kompleks smagsprofil, der er eftertragtet blandt kaffeelskere.

Smagsprofil: I modsætning til andre kaffer fra Mellemamerika, byder Matagalpas kaffe på en lavere surhedsgrad, hvilket resulterer i en sød og behagelig smagsoplevelse. Primært bestående af Caturra og Catuaí Arabica varianter, tilbyder denne kaffe en unik smagsprofil beriget af områdets vulkanske jord.

Bæredygtig høst: Lokale bønder håndplukker kaffebærrene med stor omhu, før bønnerne vaskes og soltørres inden for samme region. Denne proces sikrer ikke kun bæredygtigheden af dyrkningsmetoderne, men også kaffens friskhed og kvalitet.

Nicaraguansk SHG kaffe fra Matagalpa tilbyder en enestående mulighed for at opleve en af de fineste kaffer Centralamerika har at byde på. Med hver kop får du ikke kun en smagsoplevelse, men også en del af Nicaraguas rige kaffekultur.

Da al kaffe er sæsonbetonet, er vores kaffe fra Nicaragua desværre ikke længere en del af vores sortiment. Dog har vi vores kaffe fra Tanzania som opnår samme sødme og frugtige aromaer. Find den i vores sortiment her

← Ældre post Nyere post →

Kaffeviden

RSS
Koffein i kaffen er det mest naturlige stimulans. Læs her hos Copenhagen Coffee Dealers

Koffein i kaffe - Sådan påvirker det din sundhed og velvære

Af Copenhagen Coffee Dealers

Koffein i kaffe - Sådan påvirker det din sundhed og velvære Koffein i kaffe er mere end blot en morgenrutine; det er en integreret del...

Læs mere
Hvor kommer kaffen fra? Læs den spændende historie om kaffen her.

Kaffens historie - Hvor kommer kaffen fra?

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Oprindelsen af kaffe Spørgsmålet "Hvor kommer kaffen fra?" fører os tilbage til kaffens fascinerende begyndelse. "Kaffe", afledt af det arabiske "qahwa", refererer ikke kun til...

Læs mere

Friskristet kaffe

 
500g mørkristet kaffe fra Brasilien, ideel for kaffeelskere, der søger en dyb og intens smagsoplevelse
nyhed
 
500g eksklusiv lysristet kaffe fra Tanzania, ideel for dem, der elsker en mild og aromatisk kaffeoplevelse
stempelkaffe
 
500g abonnementspakke af friskristet colombiansk kaffe, ideel til kaffeelskere der værdsætter dybde og kompleksitet
bestseller
 
500g friskristede espresso bønner fra Rwanda, ideelle til at skabe en rig og smagfuld espresso
Spar 18%