Nicaragua kaffe dyrket i højderne

Oprette af Copenhagen Coffee Dealers den

Nicaragua kaffe er meget eftertragtede som SHG

Denne kaffe kommer fra den nordvestlige del af Nicaragua i området Matagalpa. Området ligger centralt i kaffelandet som har en kaffe beskæftigelse på mellem 300 til 400 kaffefarme.

Den lille bjergby på omtrent 100.000 indbyggere er især kendt for dens store højde samt dens næringsfyldte vulkanske jordbund. Landet er det største land i mellemamerika men samtidig også det land med den laveste befolkningstæthed. Nicaragua kaffe dyrkes på lokale og familieejet “fincas” (farme) som ligger i højden mellem 1300 - 1900 m.o.h.


I Nicaragua bliver denne højde klassificeret som SHG (Strictly High Grown), det vil altså sige at kaffen bliver dyrket højt oppe. Disse SHG bønner er meget eftertragtede, da de højere højder betyder en længere og langsommere udvikling i bønnerne. Det resulterer i flere næringsstoffer til kaffen som gør det til en mere næringsrig og naturlig bønne. Denne næringstæthed resulterer også i en mere unik smagsprofil med flere sunde organiske dele i kaffen.


I modsætning til mange andre mellemamerikanske kaffer så har denne kaffe fra Matagalpa en lavere surhedgrad, hvilke også gør den til en sød og naturlig kaffe. Kaffesorten er Caturra og Catuaí, som begge er varianter af Arabica bønnen.

Kaffebærene bliver håndplukket af de lokale bøndere, hvorefter bønnerne bliver vasket og soltørret i samme område.

Læs mere om vores kaffe fra Nicaragua her.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →