Kage med kaffe og kokos - Opskrift
Nyd den udsøgte kombination af kage med kaffe og kokos og forkæl dine nærmeste med en lækkerbagt delikatesse og en skøn kop kaffe.
Ingredienser:
- 225 g hvedemel
- 150 g sukker
- 50 g kakaopulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 2 æg
- 2 dl mælk
- 175 g smør
- ½ dl espresso eller anden stærk kaffe fra Colombia
Fremgangsmåde:
- Bland alle tørre ingredienser i en røreskål. Smelt smørret i en lille gryde.
- Tilsæt mælk, kaffe, æg og smeltet smør til de tørre ingredienser. Pisk det hele sammen til en ensartet masse.
- Fordel dejen i en bradepande (ca. 22 x 32 cm) foret med bagepapir.
- Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter, indtil den er gennembagt. Test ved at stikke en knivspids i kagen; hvis der er dej på kniven, skal den bage lidt længere.
Kaffeglasur:
- 200 g flormelis
- 150 g kokosmel
- 4 spsk kakaopulver
- 150 g smør
- ½ dl mellemristet kaffe fra Colombia
- Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt resten af ingredienserne, bring det i kog under omrøring, og rør det til en ensartet masse.
- Fordel glasuren over den afkølede kage.
Forkæl dine smagsløg med denne velsmagende kage med kaffe og kokos - den perfekte kage med kaffe til enhver lejlighed!