Fastelavnsbolle med kaffecreme
Lav de lækreste fastelavnsboller af vandbakkelse og med fyld af kaffecreme, som er perfekt her op til fastelavn.
Psst... hvis man ønsker en variation af ens kaffecreme til f.eks. børnene, så kan du altid erstatte kaffen med f.eks. en vanilje, bær eller chokoladecreme.
Opskrift:
Vandbakkelses dej:
3 æg
125 g. mel
125 g. smør
250 g. vand
Kaffecreme:
250 g. kagecreme
¼ l. piskefløde
2-3 spsk. espresso eller anden stærk kaffe - Her anbefaler vi vores frugtige kaffe fra Colombia
Fremgangsmåde:
Start med at kom smørret og vandet i en gryde og kog det op. Tilsæt melet og pisk det hele godt sammen med en håndmixer og lad det køle af. Derefter piskes æggene i et af gangen. Dejen vil være lidt klistret. Sæt dejen på en bageplade med 2 spiseskeer.
Fastelavnsbollerne bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30 min eller indtil de er gyldne. Ovnen må ikke åbnes mens de bager, da det kan forårsage at de falder sammen. Når de er bagt og ser fine ud, skal de køle af i ovnen med ovn døren åben.
Imens fastelavnsbollerne er i ovnen kan vi starte på kagecremen.
Det eneste det kræver er blot at fløden piskes stiv og vendes forsigtig med kaffen og den færdige kagecreme - og det hele kommes i en sprøjtepose. Nu kan de afkølede fastelavnsboller skæres over og fyldes med den luftige kaffecreme.
Du kan evt. pynte dine fastelavnsbollerne med lidt sigtet flormelis på toppen.
Nu er det bare om at nyde disse lækre fastelavnsboller.
Velbekomme!