Hvor kommer kaffen fra? Læs den spændende historie om kaffen her.

Kaffens historie - Hvor kommer kaffen fra?

Udgivet af COPENHAGEN COFFEE DEALERS on

Oprindelsen af kaffe

Spørgsmålet "Hvor kommer kaffen fra?" fører os tilbage til kaffens fascinerende begyndelse. "Kaffe", afledt af det arabiske "qahwa", refererer ikke kun til den elskede drik, men også til kaffetræet selv, hvor de dyrebare bønner gror.

Det antages, at dyrkningen af kaffe startede i Etiopiens Kaffa-provins, hvor Coffea Arabica vildtvoksende trives. Lokalbefolkningen i forhistorisk tid nød frugtkødet fra kaffeplantens saftige bær, inden de opdagede bønnernes unikke smag ved at tilføje kogende vand.

Den legendariske opdagelse

Legenden fortæller om en gedehyrde, hvis geder blev mærkbart mere energiske efter at have spist bær fra en bestemt plante. Efter at have delt denne observation med en munk, eksperimenterede munkeklosteret med bærrene, hvilket førte til opdagelsen af kaffens opkvikkende virkning. Dette gav anledning til, at munkeklosteret i Etiopien blev kendt som "Det vågne kloster".

Kaffens udbredelse

Kaffens popularitet spredte sig hurtigt til Yemen og den Arabiske halvø, hvor dyrkning af kaffe tog fart. Offentlige kaffehuse, der mindede om dagens caféer, blev sociale samlingssteder, ofte kaldet "de vises skoler", hvor folk engagerede sig i kulturelle aktiviteter.

På trods af forbuddet mod eksport af kaffeplanter og bønner, spredte kaffeplanterne sig med pilgrimme på vej til Mekka. Dette førte til åbningen af kaffehuse i den hellige by og introducerede "den arabiske vin" til pilgrimme fra hele verden.

Kaffens ankomst til Europa

Europæernes første møde med kaffe fandt sted i Venedig, hvor italienske købmænd importerede kaffe fra det østlige Middelhav i 1615. Den første kaffebutik i Venedig åbnede i 1683, hvilket markerede starten på europæernes kærlighedsforhold til kaffe.

 

Nu hvor du har rejst gennem kaffens rige historie, fra de ældgamle højlande i Etiopien til de pulserende kaffehuse i det Arabiske halvø og videre til Europas caféer, er det tid til at tage det næste skridt. Oplev selv den dybde og mangfoldighed, som kaffe kan tilbyde. Hos Copenhagen Coffee Dealers er vi stolte over at bringe et stykke af denne historie ind i dit hjem med vores nøje udvalgte kaffesorter.

Udforsk vores håndplukkede udvalg af kaffer her og lad din smagsoplevelse begynde. Uanset om du foretrækker en rund og aromatisk mellemristet kaffe eller en stærk og fyldig mørkristet kaffe, har vi noget, der vil vække dine sanser og berige dine morgener.

← Ældre post Nyere post →

Kaffeviden

RSS
Single-origin kaffe er kaffe, der kommer fra en enkelt geografisk region, gård eller plantage.

Hvad er Single-Origin kaffe?

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Single-origin kaffe er kaffe, der kommer fra en enkelt geografisk region, gård eller plantage. Dette betyder, at bønnerne er dyrket under de samme klimatiske forhold...

Læs mere
Hvor meget kaffe skal der bruges til en kop?

Hvor meget kaffe skal der bruges til en kop?

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Når du brygger kaffe, er det vigtigt at bruge den rette mængde kaffe for at opnå den perfekte smag. Mængden af kaffe, du skal bruge...

Læs mere

Friskristet kaffe

 
500g mørkristet kaffe fra Brasilien, ideel for kaffeelskere, der søger en dyb og intens smagsoplevelse
nyhed
 
500g eksklusiv lysristet kaffe fra Tanzania, ideel for dem, der elsker en mild og aromatisk kaffeoplevelse
stempelkaffe
 
500g abonnementspakke af friskristet colombiansk kaffe, ideel til kaffeelskere der værdsætter dybde og kompleksitet
bestseller
 
500g friskristede espresso bønner fra Rwanda, ideelle til at skabe en rig og smagfuld espresso
Spar 18%