Koffein i kaffe - Få historien her.

Oprette af Copenhagen Coffee Dealers den

Koffein i kaffe er et helt naturligt stof og er en af verdens mest populære naturlige stimulanser. Koffein kan også fremstilles syntetisk og bl.a tilsættes i mange energidrikke samt i cola.

Det er koffeinen i kaffen, som har den opkvikkende effekt og får dig til at føle dig friskere, mere glad og behagelig tilpas. Det gør den ved at stimulere nervesystemet og styrke også korttidshukommelsen og hjernes evne til at bearbejde informationer.


De fleste af os får koffein dagligt og der er ikke noget som tyder på, at koffein i kaffe er skadeligt eller forbundet med en sundhedsrisiko. Det anbefales dog, at man højst får 400 mg dagligt, hvilke svarer til 3-4 kopper kaffe. 

Gravide anbefales dog højst 300 mg dagligt.


Koffeinet har den største koncentration og virkning i kroppen 1-1½ time efter det er indtaget og derefter går der ml. 3-7 timer inden den er halveret. Det bruges derfor også ofte inden for sportens verden, som præstationsfremmende middel.


Det er ligeledes laver flere undersøgelser, som tyder på at koffeinet i kaffen har andre gode egenskaber overfor forskellige sygdomme. Meget tyder på at indtagelse af 3-4 kopper kaffe dagligt kan være forbundet med en 25 % lavere risiko for at udvikle type 2-diabetes.

Ved sygdomme som Parkinson, tyder det meget på, at koffeinet i kaffen kan nedsætte risikoen for at udvikle parkinson. Det skyldes at kaffe forhindre tabet af hormonet dopamin i hjernen. Som netop er tabet af disse dopaminproducerende celler, som er kendetegnede ved Parkinson.

Hvis vi ser på koffeinindholdet i de mest anvendte kaffebønner, Arabica og Robusta, så indeholder Arabica bønner lidt mindre koffein end Robusta bønner.

Læs mere om vores kaffer her

← Ældre indlæg