Kaffens sæsoner for friske kaffebønner

Oprette af Copenhagen Coffee Dealers den

Kaffe sæsoner fungerer ikke på samme måde som for andre friske råvarer som frugt og grønt. Dette skyldes blandt andet, at kaffe er en af de få råvarer, hvor man faktisk kasserer selve frugten og kun bruger bønnerne indeni. Disse har en væsentlig længere holdbarhed end f.eks. jordbær, som skal spises hurtigt efter høsten. Derfor kan man på en måde ikke kalde kaffe for en sæson-råvare, da bønnerne stadig er tilgængelige lang tid efter høsten og vil i lang tid være friske kaffebønner.

For et bestemt område varer høsten typisk flere måneder. Kaffen bliver høstet i de tørre perioder. Dog kan man ikke bare stole på faste sæsoner. Flere variable såsom vejret kan have en stor indflydelse på høsten. Det ville altså sige, hvis det kommer til at regne tidligere end man havde forventet, kan det resultere i at man høster kaffen tidligere. Ofte er den kaffe, der er høstet i midten af perioden af bedst kvalitet, imens kaffen høstet i starten og slutningen af høsten er mindre attraktiv. 

Efter behandlingen sorteres bønnerne efter kvalitet, og sælges til forskellige formål. De bedste og mest friske kaffebønner sælges normalt til mindre risterier med øget fokus på kvalitet, imens bønnerne af lavere kvalitet bruges til konsumkaffe som er dem man finder rundt om i supermarkederne.

Læs mere om vores kaffer her. 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →