Kaffens verdenskort - Kaffetyper fra hele verden

Oprette af Copenhagen Coffee Dealers den

Kaffe stammer oprindeligt fra Østafrika, men bliver i dag dyrket i mere end 70 lande. Brasilien er det mest kaffeproduceret land i verden med en samlet andel på 30%. Dernæst er det lande som Colombia, Vietnam og Indonesien. 


Syd- og Mellemamerika:
Kaffe fra Syd- og Mellemamerika står for ca. 60% af verdens kaffeproduktion. Det er bl.a. kaffe fra Brasilien, Colombia, Nicaragua, og Guatemala. 


Brasilien:
Brasilien er verdens største producent af kaffe. Landet bidrager med ca. en tredjedel af verdens samlede kaffeproduktion og mere end fem millioner brasilianere er beskæftiget med produktion af kaffe. En af årsagerne til den store produktion i Brasilien er landets klima. Det er perfekt til at dyrke kaffe i, det er nemlig varmt og med få regnvejrsdage. Størstedelen af den brasilianske kaffen bliver produceret i den sydøstlige region, Mina Gerais. 


Colombia:
Colombia er verdens anden største kaffeproducent af Arabica-kaffe efter Brasilien. 2,4 mio. colombianere hvilket svarer til ca. 25% landets befolkning er økonomisk afhængige af kaffeproduktionen. 

Ydermere har Colombia gennem mange år opnået et ry for at producere kaffe af højeste kvalitet. Det er alt sammen muligt, da Colombia på grund af sin unikke geografi har det perfekte klima til kaffeproduktion. Det skyldtes bl.a. den tropiske varme og de få regnvejrsdage. 


Guatemala: 
Kaffen i Guatemala bliver dyrket i 2000 meters tæt på Vulkanen Fuego. På den måde giver den vulkanske jord en masse mineraler og næringsstoffer en særlig smag og kvalitet. Derfor er kaffe fra Guatemala meget populært og folk er især glade for dens sødme samt noter af chokolade og nødder. 


Nicaragua:
Kaffe fra Nicaragua bliver dyrket i en højde fra 1300 til 1900 m.o.h. I Nicaragua bliver denne højde klassificeret som SHG (Strictly High Grown). Disse SHG bønner er meget eftertragtede, da de højere højder betyder en længere og langsommere udvikling i bønnerne. Det resulterer i flere næringsstoffer til kaffen, som gør det til en mere næringsrig og naturlig bønne. Her er der tale om noter med en sød og naturlig smag og med frugtige noter af citrus og honning.Asien:

De fleste ville nok forbinde kaffe med Afrika eller Syd og mellemamerika. Men faktisk er en stor del af verdens kaffe dyrket og høstet i Asien. Det er primært deres kraftfulde robustabønner der kendetegner asiatisk kaffe. 

Vietnam:
Vietnam er verdens tredjestørste producent af kaffe og står for en andel på 16% af den globale produktion. Vietnam er hovedsageligt kendt for deres kraftfulde og intense Robusta bønner. 


Indonesien:
Indonesien verdens anden største eksportør af Robusta bønnen. De er kendt for deres fyldighed med noter af nødder og chokolade. Afrika:
Kaffe kommer oprindeligt fra Østafrika i Etiopien, hvor den er blevet dyrket siden 1500-tallet. 


Etiopien:
Etiopien er Afrikas største kaffeproducent og eksportere ca. 60% af deres salg til EU. Landets milde klima giver ideelle muligheder for at dyrke kaffe. Det karakteriske ved den etiopiske kaffe er, at de holder fast i en gammel tradition. Kaffebærrene bliver tørret i solen hvilket er med til at give deres unikke smag. 


Kenya:
Kenyansk kaffe er utroligt populært blandt danskerne men generelt en utrolig populær bønne i verden. Bønnerne bliver produceret i højlandet og vokser derfor noget langsommere end andre bønner i andre lande. Den er karakteriseret ved dens dybe smag med florale noter.


Uganda: 
Uganda er verdens største producent af Robusta bønnen. Klimaet og jorden i landet er helt perfekt til kaffeproduktion. Som en af de få steder kan man nemlig finde kaffeplanter som vokser vildt i regnskovene. Kaffen fra Uganda er især kendetegnet ved den intense smag med noter af appelsin og blomster. 


Rwanda:
Rwandas landskab er meget kuperet, hvilket i kombination med klimaet er med til at skabe optimale forhold for kaffeproduktion. Kaffe fra Rwanda er især kendetegnet, som mange andre afrikanske kaffer, med florale smagsnuancer som sjældent opleves i kaffer fra resten af verden.


Tanzania: 
Tanzania er Afrikas tredje største kaffeproducent efter Etiopien og Uganda. Kaffe udgør en stor del af Tanzanias økonomi, hvor kaffeproduktionen kan spores tilbage til det 16. århundrede. Kaffen gror hovedsageligt i den nordlige del af landet, hvor Tanzania består af få men store kaffeplantager, da størstedelen af landbruget foregår på små, familieejede gårde. Det betyder også at de enkelte plantager har et stort fokus på kvaliteten af den kaffe de producerer.

Se alle vores kaffer her.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →