Kaffeplanten som kaffe kommer fra kaldes også Coffea.

Kaffeplanten og kaffebærret: Fra spir til kaffebønne

Udgivet af COPENHAGEN COFFEE DEALERS on

Kaffeplantens oprindelse

Kaffeplanten, kendt videnskabeligt som "Coffea", omfatter 15 arter og har sine rødder i Afrikas sydlige regioner samt Asiens tropiske områder. Blandt disse arter er Coffea Arabica og Coffea Canephora (Robusta) de mest populære og dyrkes i tropiske og subtropiske områder nær ækvator over hele verden.

Diversitet blandt kaffeplanter

Kaffeplantens fysiske karakteristika varierer betydeligt mellem arterne, fra små buske til træer, der kan nå en højde af 15-18 meter. Denne diversitet understreger kaffeplantens tilpasningsevne og variation i kaffeproduktionens verden.

Udfordringer ved kaffedyrkning

At dyrke kaffeplanter er en kompleks proces, der starter med et spir i et springbed. Efter omkring et år flyttes planten ud på marken, hvor den fortsætter sin vækst i yderligere fem år, før den begynder at producere kaffebær. Disse bær indeholder de værdifulde kaffebønner, som efter høst undergår en proces, hvor de skilles fra frugtkødet og tørres.

Klimaets rolle i kaffeproduktion

Kaffeplanter trives bedst i temperaturer over 18 grader og er ofte placeret på bjergskråninger for at opnå de ideelle vækstbetingelser. Frost kan være katastrofalt for kaffeplantager, hvilket gør klimaet til en afgørende faktor for en succesfuld høst.

Fra kaffebær til kaffebønne

Kaffebærrene, som starter grønne og senere modner til røde, indeholder typisk to grønne kaffebønner. Kun en tredjedel af kaffebærret anvendes i kaffeproduktionen, hvilket understreger den selektive proces for at fremstille kvalitetskaffe.

Vores engagement i kvalitetskaffe

Hos Copenhagen Coffee Dealers er vi dedikerede til at udvælge og forarbejde kun de fineste kaffebønner. Læs mere om vores omhyggelige udvalg af kaffer her

← Ældre post Nyere post →

Kaffeviden

RSS
En kop friskbrygget kaffe ved siden af en pose friskristede kaffebønner fra Copenhagen Coffee Dealers, der illustrerer fordelene ved friskristede bønner.

Friskristede kaffebønner: Smagen af perfektion i hver kop

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Kaffeelskere ved, at der er en enorm forskel på friskristede kaffebønner og de bønner, der har stået på hylden i måneder. Friskristede kaffebønner tilbyder en...

Læs mere
En kop friskbrygget kaffe ved siden af en pose Arabica kaffebønner fra Copenhagen Coffee Dealers, illustrerer kaffens oprindelse og forskellige bryggemetoder.

Hvad er kaffe?

Af COPENHAGEN COFFEE DEALERS

Kaffe er en af verdens mest populære drikkevarer, nydt af millioner af mennesker hver dag. Men hvad er kaffe egentlig, og hvad gør denne drik...

Læs mere

Friskristet kaffe

 
500g mørkristet kaffe fra Brasilien, ideel for kaffeelskere, der søger en dyb og intens smagsoplevelse
nyhed
 
500g eksklusiv lysristet kaffe fra Tanzania, ideel for dem, der elsker en mild og aromatisk kaffeoplevelse
stempelkaffe
 
500g abonnementspakke af friskristet colombiansk kaffe, ideel til kaffeelskere der værdsætter dybde og kompleksitet
bestseller
 
500g friskristede espresso bønner fra Rwanda, ideelle til at skabe en rig og smagfuld espresso
Spar 18%